Värdet av fotoalbum

Tänk på tiden förr då en vanlig aktivitet var att titta på foton i album. Visst är det en vanlig syssla även idag, men då handlar det nästan alltid om mycket äldre bilder än de vi tar idag. Det känns faktiskt lite tråkigt att nästan alla bilder som tas idag endast får ett digitalt liv utan att bli framkallade. Det finns en helt annan charm med att hålla i ett fysiskt foto, men tyvärr förstår inte alla detta.

Visst kan det vara bra att ha bilder digitalt också. Om det skulle börja brinna så har man kanske sina bilder lagrade på någon molntjänst och kan undvika att bli av med alla minnen man har i bildform. Detta betyder ju dock inte att man bara behöver ha sina bilder på en digital plattform, utan man kan ju snarare ha dem där som en backup och samtidigt ha samma bilder framkallade. Det är synd om man inte har en enda bild framkallad, för hur ofta är det egentligen som man tänker att man ska titta igenom sin kamerarulle för skojs skull? Förmodligen nästan aldrig, om det ens hänt.

Om man vänder på det så är gamla bilder som endast finns i fysisk form extremt värdefulla. Börjar det brinna i denna situation så har man ingen backup – om man inte varit smart och skaffat detta sedan innan. Har man ingen digital säkerhetskopiering på sina fysiska bilder är det alltså hög tid att skaffa detta innan olyckan är framme.