Bli en hållbar fotograf

Som fotograf brukar man stå mycket, och det rätt ofta i väldigt konstiga positioner, för att få till den perfekta vinkeln. Många fotografer står på tak, kryper in i trånga utrymmen eller böjer ryggen. Så hur gör fotografer för att inte skada sig själva eller för att få ont i någon kroppsdel?

Det finns såklart olika sätt att ta hand om sin kropp. En grej är att röra på den dagligen. Att sitta still i en hel dag gör kroppen stel och trött – vilket kan påverka dina kroppsrörelser när du väl ska röra på dig. Ställ dig upp lite då och då, stretcha, rulla axlarna eller något annat som får igång blodcirkulationen.

Jobba ergonomiskt när du kan

När du inte står med fötterna på en stubbe eller hukar dig ner för att ta en bild är det bra att vara i ergonomiska positioner. När du sitter ner – till exempel för att redigera bilder – så är det viktigt att det bord du använder inte är för högt eller för långt. Trots att du kan hitta fina soffbord om du klickar in här – så ska du inte köpa det i syfte att använda det som arbetsbord.

Även att laga mat eller göra andra vardagssysslor med redskap och hjälpmedel som är skonsamma mot kroppen är viktigt. Om du till exempel har en gammal visp där hemma som du får ont i handen av är det bättre att köpa en ny från https://www.kitchentime.se/ eller någon annan liknande butik.