Ta fina bilder i trädgården

Du behöver inte åka långt för att kunna fota fina naturbilder. Har du en trädgård eller park i närheten kommer du genast att få mängder av möjligheter till att ta riktigt fina bilder. Säkerställ bara att din trädgård är välvårdad, kanske behöver du röja undan höstlöven genom att investera i en lövblåsare från gardenstore. Men utöver detta är det faktiskt inte mycket annat som behöver ordnas.

Fördelar med fotografering på hemmaplan

Fördelen med att kunna fota i trädgården är att du kan spara på resekostnader och även fota porträtt, bröllopsbilder eller balbilder på hemmaplan. Bjud bara in de som ska fotograferas och sätt upp all nödvändig rekvisita. Sedan kan du låta bilderna tala för sig själva.

Men den allra största fördelen är att du aldrig behöver fråga om lov. Du kan själv bestämma helt hur bilden ska tas, vad som ska inkluderar, när på dagen du vill fota och därmed kan du även anpassa ljussättningen för att passa bilden perfekt. Mycket kan du såklart fixa till i efterhand om du har tillgång till ett bra redigeringsprogram, där bland annat kontraster och annat kan justeras.

Vad ska man tänka på när man fotar utomhus?

Det är allra viktigaste att ha i åtanke är ljuset, vilket kan skilja sig markant från dag till dag och vilken tid på dygnet du fotar. Dessutom kan ljuset gå fram och tillbaka under tiden du fotar. Vart du har solen när du fotar är också mycket viktigt att ha i åtanke, då du inte vill fota mot solen. Detta kommer inte att ge särskilt skarpa bilder.