Ha alltid med dig kameran

Om du tar bilder och fotograferar för att föreviga minnen och ha fina bilder att se tillbaka på i framtiden ska du alltid ha med dig en kamera i fickan eller väskan. Idag har många alltid en kamera med sig i och med att våra mobiler numera fungerar som kameror. Men det gäller också att faktiskt ta den där bilden av det där magiska ögonblicket som uppstår minst när du anar det.

För det är oftast när man inte alls tänker att det är läge för att ta en bild som de bästa bilderna kan uppstå. Att föreviga minnen betyder inte bara att ta kort på din partner första gången ni åkte på roadtrip tillsammans, eller då ni kanske åt på er favorit restaurang i Bålstad ihop. Utan det betyder också att föreviga de vardagliga stunderna som är speciella för dig.

Bilderna är för dig

Om du är en professionell fotograf så är dina bilder till för dig. Det spelar ingen roll hur bilderna blir, utan det är alltid du som bestämmer om just den här stunden är värd att föreviga. Det kan vara en stund som inte alls är något extraordinärt men som ändå betyder mycket för just dig.

Det är ju du som bestämmer vad du ska fotografera och vilken typ av fotograf du vill vara. Därmed betyder det också att dina bilder endast kan bedömas av dig. När du känner för att ta ett kort – gör det även om det är på en grå himlen som känns deppig. Det är helt enkelt du som bestämmer.